sobota 12. října 2019

Karolína Koubová, Ondřej Čihák: Vyšší platy učitelů kvalitní školství nezajistí. Tlačme na výkon jednotlivých škol, radí komentátor Holub

Ministerstvo školství se nadále dohaduje o platech učitelů. Šéf rezortu Robert Plaga (ANO) navrhuje od ledna plošné navýšení o 2700 korun a dalších 900 by mělo jít do nadtarifních složek. V roce 2021 by pak měly tarifní platy růst o 8 %. Učitelské odbory ale nadále setrvávají ve stávkové pohotovosti. Hostem pořadu Českého rozhlasu Plus Pro a proti byli Petr Holub a Radek Sarközi.



Z doprovodného článku na webu Českého rozhlasu Plus vybíráme největší nesmysly Petra Holuba:

„Nejsem si úplně jist podfinancováním českého školství. Poslední srovnání OECD z roku 2016 odpovídá tomu, co říká pan Sarközi, ale za posledních pět let jsme zvýšili výdaje na školství poměrně razantně... Dostáváme se tedy na evropský průměr.“(...)

„Těm, kteří do školství nastupují a mohli by ho změnit, nabízíme menší platy než těm, o kterých můžeme mít pochybnosti, že jsou tak dobří jako ti noví... Nejjednodušší by bylo vzít finský model, kde by všichni brali zhruba stejně, byl by nějaký minimální příplatek za odsloužené roky. Přijde mi racionální vytvořit tlak na výkon jednotlivých škol, což se v Česku nehlídá,“ konstatuje Petr Holub.


Poznámka redakce: Petr Holub v pořadu prokázal naprostou neznalost a nepřipravenost. Doporučujeme reakci Petra Boudy Co vlastně závidí Petr Holub českým učitelům?

Žádné komentáře: