úterý 18. května 2021

Operitiv: Sara Polak a Ondřej Šteffl

Hosty 40. dílu talkshow Operitiv s osobnostmi ze světa byznysu, kultury i vědy, byli pod taktovkou Veroniky Sedláčkové Sara Polak a Ondřej Šteffl.



Sara Polak
Sara Polak vystudovala archeologii a kognitivní evoluční antropologii na univerzitě v Oxfordu. Sedm let pracovala pro startupy v Londýně a Los Angeles, poté se vrátila zpátky do Čech. Díky své multioborovosti pomáhá technologickým a inovativním projektům, je propagátorkou AI. Vede projekt czech.global, klade si za cíl propojovat Čechy ve světě. Je spoluzakladatelkou Startup Disrupt, který pomáhá české startupové komunitě. Také pracuje s prg.ai na propojení akademické, komerční, státní sféry a veřejnosti v rámci AI.

Sara se za pět letech práce v digitální politice podílela na přibližně 40 kampaních pro různé strany politického spektra, včetně obou stran Brexitu, několika amerických prezidentských kampaní a nepokojů v různých evropských zemích. V centru jejího zájmu je Neuron soundware – firma, která se specializuje na prediktivní údržbu a vnáší revoluci do výroby tím, že prostřednictvím audiosignálů zjišťuje, zda se stroje rozbijí.

Ondřej Šteffl
Ondřej Šteffl je ředitelem společnosti Scio. Absolvoval matematicko-fyzikální fakultu a je kandidátem věd ze sociologie. V roce 1990 založil první soukromou školu u nás - PORG. V roce 1995 založil společnost Scio. Ta se významně podílí na přijímacím řízení na vysoké a střední školy a obecně se zabývá testováním vzdělávacích výsledků škol i jednotlivců. V posledních letech zdůrazňuje význam vzdělávání, které probíhá mimo klasickou školní docházku (tzv. paralelní vzdělávání).

Hodnocení výsledků společností Scio využívá v přijímacím řízení více než 60 fakult veřejných vysokých škol v ČR na Slovensku i jinde. S heslem Změna je pro nás trvalý stav otevřelo Scio v roce 2015 první ScioŠkolu v Praze na Chodově - základní školu, které hledá cesty, jak nejlépe připravit děti pro plnohodnotný život v polovině 21. století. Od září 2018 již funguje po celé republice deset ScioŠkol z toho jedna střední.

Zdroj: opero.cz

Žádné komentáře: