pondělí 4. května 2020

Karantéňan

Online projekt Karantéňan pro malé čtenáře a ilustrátory pořádá Památník národního písemnictví a soutěž Nejkrásnější české knihy roku. V současné komplikované situaci jsou hrdinové všude kolem nás, ať už to jsou lékaři, učitelé, prodavači, prostě všichni, kdo pomáhají. U nás v Památníku národního písemnictví se také náhle objevil hrdina, dokonce superhrdina, který nemilosrdně bojuje s koronavirem Covidem IXX. Je statečný a pomáhá dětem, které si nevědí rady s časem, zavřené ve svých pokojíčcích. Představil se nám jako Karantéňan.




Ukáže vám, jak se dělají knížky – určitě máte také nějakou oblíbenou. Jak těžké je napsat příběh a vymyslet k němu ilustraci? Jak to dělají opravdoví spisovatelé a ilustrátoři? Karantéňan vás zkrátka seznámí se světem knih, s jejich tvůrci, grafiky i nakladateli.

Možná víte také o nějakém hrdinovi, nebo byste se jím třeba i sami rádi stali! Zapojte se s Karantéňanem do výzvy „Napiš příběh, udělej knihu“. Naše videa vám ukážou jak na to. Začněte tvořit, psát, ilustrovat a fotky svých autorských prací nám pošlete!

Sledujte Karantéňana na Youtube, Instagramu a Facebooku!

Žádné komentáře: